mrhyperlinkukplain Get a free Giffgaff Sim

Posts Tagged ‘database’

Performance issues with Database?

Saturday, February 4th, 2012

normally this home page would greet you with my latest posts, but I’ve had to replace it with this for the time being, because there seems to be an issue with the blog, querying the database and pulling out the last 10 blog posts.

hopefully back soon, whilst I get to the bottom of the issue.

Andy

16:20 4 Feb 2012

Post to Twitter

Website Move

Saturday, May 30th, 2009

All seems to have gone well, I think. Here’s the boring techie, nerdie stuff. I started the move this afternoon at 12.30pm by changing the IPSTAG from the existing registrar to new new one. This change happened immediately, and the IPSTAG was changed to the new registrar. In hindsight, I think it would have been better to change the DNS nameservers first to point to the new hosting server rather than after. There was a small issue, and just my luck, after I had changed the IPSTAG, I noticed that there was a strange error in the transfer to the new registrar, and this is why:

“Unfortunately the company Nominet, the governing body of all .uk domains is currently out of service and experiencing problems. We are waiting for their systems to come back up.”

At approx 5.00pm, I was able to complete the transfer successfully, and update the nameservers to point to the new hosting server. During this time, I started copying the blog software and database to the new hosting server (here).

At present, I’m still waiting for the nameservers to update. So at present the old hosting server is responding to andsyworld.org.uk requests.

Post to Twitter

Blog performance, blank home page!

Wednesday, April 29th, 2009

You may have visited and found you were greeted with a blank page in the last 24 hours! I think I’ve found the issue, and disabled that feature! I think it’s linked to the performance of my hosts MySQL shared database server, running out of steam!

Post to Twitter

still not happy with performance!

Friday, April 10th, 2009

i think it could be the hosts server php or mysql database, that’s the issue.

Post to Twitter

i broke it!

Monday, April 6th, 2009

okay, I’ll come clean, I broke it. In messing with the mysql tables, I must have removed the Page, that is used to display the “posts”. It took me a while to find the issue this evening. I thought it was performance related, and was going to pull wordpress, I only want to upgrade, because I thought it may be quicker, than the older blog software. I’ll carry on testing, but still have issues converting and importing the old data. I may have to export the data, hand convert on a wintel platform, convert all the data, because I think what I’m trying to do, is beyond the access controls I have over the hosted mysql database.

Post to Twitter

Bug…

Saturday, October 21st, 2006

I had a blog in my blog, it would only display the first 99 images in the database, slight change to code, and problem solved, so if you saw some strange [pic] tags and no photographs, that was the bug!

Whoops….part-time programmers……I’ll take up a day job as a Lumberjack, I’m a lumberjack, and I’m okay….

Post to Twitter